11:00, November 28.
Kamerun 3
Szerbia 3
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28. ÉLŐ
Koreai Köztársaság 2
Ghána 3
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

Elkapta az Interpol a százakat kijátszó nigériai csalót

107793027
2016.08.01. 20:09

Elkapta az Interpol azt a nigériai férfit, aki több száz embertől csalt ki összesen 60 millió dollárt az interneten keresztül, írja a Guardian. A negyven éves, Mike néven ismert férfit júniusban, több hónapos nyomozás után tartóztatták le egy másik férfival együtt Port Harcourtban. 

Az Interpol szerint a férfi lehet annak a legalább negyvenfős nigériai, malajziai és dél-afrikai emberekből álló bandának a vezetője, akik az interneten csaltak ki pénzt kis- és középvállalkozások lopott e-mailcímeinek segítségével. A banda a feltört e-mailcímeket arra használta, hogy hamis üzeneteket küldjenek vásárlóknak a saját banki adataikkal, de vezető beosztású emberek e-mailjeit is feltörték, amivel aztán a cégnél dolgozóktól csaltak ki pénzt. A nyomozás során kiderült, hogy egyszer egy áldozattól 15,4 millió dollárt csaltak ki, valamint az is, hogy Ausztráliától Amerikáig a világ minden táján voltak áldozataik, illetve olyan segítőik, akikkel tisztára moshatták a pénzüket.

Letartóztatása után kiderült, hogy Mike nem csak e-mailekkel foglalkozott, párkereső oldalakon is számos embert károsított meg. A férfi és a vele elfogott bűntársa ellen számítógépes bűnözés, bűnszervezethez tartozás és csalás miatt indulhat eljárás.  • Hírek
  • Bankszámla