Már a Google-lal is lehet videótelefonálni

2016.08.16. 09:41

A Google elérhetővé tette a Duo nevű alkalmazást, amely bármilyen operációs rendszeren használható videótelefonálást tesz lehetővé. Az alkalmazást még a májusi I/O fejlesztői konferencián mutatták be, de csak most tölthetik le a felhasználók telefonjaikra.

google-duo

A Duóval bárkit fel lehet hívni, akinek van ilyen alkalmazása, csak a telefonszámát kell beütni. Itthon egyelőre még nem lehet letölteni, a Google fokozatosan teszi elérhetővé az egész világon a következő napokban. Az elsődleges tesztekben azt olvasni, hogy egyelőre elég fapados, szinte csak telefonálni lehet vele.

Az egyetlen érdekesség a Knock Knock funkció, amellyel meg tudjuk nézni, hogy ki hív, még mielőtt felvettük volna. Mármint szó szerint meg tudjuk nézni videón a hívó felet.

A Google azt mondja, hogy a Duo lényege az egyszerűség és a gyorsaság. Nagyon sok hasonló alkalmazás van, például a Skype, a Facebook Messenger. Ezekkel mind lehet videótelefonálni is, néhányban csoportos beszélgetések is vannak. Vagyis mondhatjuk azt, hogy telített a piac.

A Google úgy akar felhasználókat toborozni, hogy nagyon gyors és biztonságos videótelefonálást tesz lehetővé. Még májusban azt mondták, hogy egy teljesen új protokollt fejlesztettek a telefonáláshoz. Érdekes lesz megnézni, hogyan fog terjedni az alkalmazás a fejlődő országokban, ahol a sávszél még mindig luxus. És azokon a piacokon, ahol a videótelefonálás már évek óta jelen van.  • Tippek
  • Hírek