Árpád
-2 °C
4 °C

Már a Google-lal is lehet videótelefonálni

2016.08.16. 09:41

A Google elérhetővé tette a Duo nevű alkalmazást, amely bármilyen operációs rendszeren használható videótelefonálást tesz lehetővé. Az alkalmazást még a májusi I/O fejlesztői konferencián mutatták be, de csak most tölthetik le a felhasználók telefonjaikra.

google-duo

A Duóval bárkit fel lehet hívni, akinek van ilyen alkalmazása, csak a telefonszámát kell beütni. Itthon egyelőre még nem lehet letölteni, a Google fokozatosan teszi elérhetővé az egész világon a következő napokban. Az elsődleges tesztekben azt olvasni, hogy egyelőre elég fapados, szinte csak telefonálni lehet vele.

Az egyetlen érdekesség a Knock Knock funkció, amellyel meg tudjuk nézni, hogy ki hív, még mielőtt felvettük volna. Mármint szó szerint meg tudjuk nézni videón a hívó felet.

A Google azt mondja, hogy a Duo lényege az egyszerűség és a gyorsaság. Nagyon sok hasonló alkalmazás van, például a Skype, a Facebook Messenger. Ezekkel mind lehet videótelefonálni is, néhányban csoportos beszélgetések is vannak. Vagyis mondhatjuk azt, hogy telített a piac.

A Google úgy akar felhasználókat toborozni, hogy nagyon gyors és biztonságos videótelefonálást tesz lehetővé. Még májusban azt mondták, hogy egy teljesen új protokollt fejlesztettek a telefonáláshoz. Érdekes lesz megnézni, hogyan fog terjedni az alkalmazás a fejlődő országokban, ahol a sávszél még mindig luxus. És azokon a piacokon, ahol a videótelefonálás már évek óta jelen van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?