Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kutatóközpontot nyit Kínában az Apple

2016.08.17. 09:36

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója a kínai kormány vezetőivel találkozott, hogy a cég befektetéseiről tárgyaljon. A cég növelni szeretné befektetéseit Kínában, és egy kutatóközpontot is létrehozna.

A kutatóközpontot még idén megnyitnák, főleg új termékek és szolgáltatások fejlesztésére koncentrálnának az ott dolgozók. Emellett a helyi egyetemekkel és partnerekkel is erősítenék a kapcsolatot.

Ennél többet azonban szokás szerint nem árult el az Apple, még azt sem hajlandóak elmondani, hogy melyik városban nyílik majd meg, hányan fognak ott dolgozni és milyen cégeket vonnak be.

A kínai állam és az Apple viszonya nem mindig volt ilyen jó, többször keveredtek vitába, a kínaiak még az Apple film- és könyvszolgáltatását is letiltották. Az Apple-nek azonban nagyon fontos a piac. Valaha itt volt a leggyorsabb a növekedés, de az utóbbi időben lelassultak az iPhone-eladások.

A kínai kormány azt szeretné az Apple-től és más nagy amerikai cégektől, hogy helyben tárolják az adatokat, osszák meg a forráskódjaikat. Ez utóbbit az Apple megtagadta, mire a kínaiak letiltották az Apple említett szolgáltatásait. Azzal a indokolták akkor, hogy nem voltak meg a megfelelő engedélyeik.

Úgy tűnik, mostanra sikerült elsimítani az ellentéteket és egészen magas szinten találkozott a két fél egymással.