Aliz
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Drónnal szállítanak ki pizzát

2016.08.25. 16:26

A légi pizzaszállítás egyelőre futurisztikusnak hangzik, de azért egyre közelebb van: az egyik legnagyobb lánc, a Domino engedélyt kapott, hogy Új-Zélandon tesztelje a drónos kiszállítást. Ehhez a Flirtey nevű drónos céggel szövetkeztek. A terv az, hogy az egész világon így szállítanak majd, ha minden jól megy, még idén.

DRUDrone 620x310

A cég vezérigazgatója Don Meij elmondta, hogy már régebb óta vizsgálják az innovatív és új technológiákat, akár robotokkal. A mostani tesztekről a Domino egyelőre nem mond sokat, csak azt, hogy a megszokott módok mellett használják majd, ott, ahol gyorsabb mint kocsival vagy robogóval. Egyelőre eleve csak azoknak lesz elérhető, akik elég közel laknak majd valamelyik üzlethez.

Új-Zélandon augusztus elsején vezettek be új szabályozást, aminek értelmében szabadidős vagy kereskedelmi célokra is lehet használni drónokat. Szeretnének elsők lenni ebben az iparágban. Ha a Domino tesztjei jól sikerülnek, első körben hat másik országban vezetik be a drónos szállítást: Ausztráliában, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában, Japánban és Németországban.