Lassul a Windows 10 terjedése

2016.09.27. 13:28

Most körülbelül 400 millió eszközön van aktív Windows 10, ami azt jelenti, hogy ennyi számítógépen, tableten, telefonon, Xbox One konzolon, HoloLens sisakon és Surface Hub megjelenítőn van élő licence az operációs rendszernek.

Utoljára május 5-én, azaz majdnem négy hónappal ezelőtt jelentkezett a Microsoft hasonló bejelentéssel, akkor a 300 milliós darabszámot sikerült átlépni. Március végén 207 milliónál állt a mutató, tehát a legutóbbi százmilliós bővülés elég lassan ment végbe.

Ezzel a tempóval a Microsoft valóban hosszú idő alatt éri el a célját, hogy legalább egymilliárd eszközön fusson Windows 10.

A legújabb mérföldkő eléréséről az atlantai Ignite konferencián számoltak be a Microsoft vezetői. Azt is elmondták, hogy a Windows Insider program tesztelői hamarosan kipróbálhatják a Windows 10-be épített Edge böngésző felújított változatát, amely az operációs rendszertől teljesen elkülönítve fut, hogy ezzel is csökkentsék a böngészőn keresztül indított támadások veszélyét.

A felhasználók védelmét növeli az is, hogy a Windows Defender és az Office 365 fejlett fenyegetéselhárító rendszere, az ATP (Advanced Threat Protection) mögött álló intelligenciát összekapcsolaták, így hatékonyabban tudják felismerni és hárítani a támadásokat.  • Hírek
  • Bankszámla