Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Androiddal tér vissza a Nokia

2016.10.03. 10:48

A Nokiát már nagyon sokszor temették, de a finn cég nem adja meg magát. A hírek szerint középkategóriás androidos telefonokkal szeretne visszatérni. Az egyik ezek közül a D1C névre hallgat és a GeekBeenchen tűntek fel az adatai.

Ezek szerint egy nyolcmagos, 1,4 GHz-es Snapdragon 430 SoC processzor lenne benne, 3 gigabájt RAM-mal és Andorid 7.0 Nougat operációs rendszer futna a mobilon. A GeekBenchen kiposztolták a mobil teljesítményének pontszámait is, akit érdekel, részletesen meg tudja nézni itt.

A mobil nem egy nagy durranás, de középkategóriásnak jó lehet. Legalábbis ami a működését illeti, hiszen egyebet még nem tudunk a telefonról, nem tudjuk, milyen lesz a kijelzője, milyen lesz a váza és egyáltalán hogyan fog kinézni.

A Nokia visszatérése nem akkora meglepetés, mint elsőre gondolnánk, a cég már mozgolódik egy ideje. Aki nem követte a híreket, egy rövid összefoglaló: a Microsoft három éve vette meg a Nokia mobilüzletágát, és tavaly tovább is adták egy HMD Global nevű cégnek, amely tulajdonképpen a Foxconn egyik leányáé. Az új androidos mobilokat tehát minden bizonnyal a Foxconn fogja gyártani.

A gyár állítólag felsőkategóriás készülékeket is piacra dobna még az év vége előtt.