Árpád
-2 °C
4 °C

Az új digitális jogdíj-szabályozással jobban járnának az alkotók

2016.10.04. 06:10

Módosítaná a digitális jogdíjak szabályozását az Európai Bizottság, hogy segítse az alkotókat, akik nem kapnak megfelelő juttatást az internetes oldalakon megosztott szellemi javaikért - írta keddi számában a Magyar Nemzet.

A napilapnak nyilatkozó Andrus Ansip, az Európai Bizottság alelnöke elmondta, az új szabályozás megerősítené a szerzők és egyéb jogdíjtulajdonosok helyzetét az olyan tartalommegosztókkal szemben, mint a YouTube vagy a Dailymotion. Ansip ugyanakkor leszögezte:

nem akarnak kvótát, tehát nem arra törekszenek, hogy a jogtulajdonosok egy fix összeget kapjanak minden klikkelés vagy megosztás esetén.

Az összeg rögzítése helyett tiszta és átlátható keretet szeretnének nyújtani, amely megadja a lehetőséget az alkotóknak, hogy leüljenek tárgyalni a tartalomszolgáltatókkal - mondta a bizottság alelnöke az MTI lapszemléje szerint. Hozzátette: javaslataik európai parlamenti elfogadásában számítanak Magyarország támogatására is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?