Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Online piacot nyit a Facebook

2016.10.04. 10:30

A Facebook az a hely, ahol az emberek, közeli és távolabbi ismerősök kapcsolatban állnak egymással. Sokan ki is használják ezt, hogy eladjanak és vásároljanak dolgokat.

Ez egyelőre a Facebook csoportokon belül történik, tele van a közösségi oldal adok-veszek csoportokkal. Több mint 450 millióan látogatják ezeket az oldalakat havonta.

A Facebook most keretet is ad ezeknek az adásvételeknek és elindítja a Marketplace nevű szolgáltatást. Itt könnyebb lesz megtalálni a keresett árút és persze könnyebben is tudjuk eladni a saját termékeket is.

pdp us
Fotó: Facebook

A termékek csoportosítása helyszín alapján történik, azokat jeleníti meg elsősorban, amelyeket a közelben élők töltöttek fel. De természetesen kategóriára, árra is lehet szűrni. Ha valami megtetszik, elmenthetjük későbbre. Ha meg is vásárolnánk, akkor csak rá kell kattintani és megjelenik az összes információ a termékről és az eladó elérhetősége, akivel közvetlen üzenetet küldhetünk.

A Marketplace egyelőre csak az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Ausztráliában és Új-Zélandon elérhető, de hamarosan az egész világon megjelenik a felhasználók mobilalkalmazásában. A szolgáltatást ugyanis a Facebook alkalmazásban lehet majd elérni, minden 18 év feletti felhasználónál megjelenik majd a kis ikon.