Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Online piacot nyit a Facebook

2016.10.04. 10:30

A Facebook az a hely, ahol az emberek, közeli és távolabbi ismerősök kapcsolatban állnak egymással. Sokan ki is használják ezt, hogy eladjanak és vásároljanak dolgokat.

Ez egyelőre a Facebook csoportokon belül történik, tele van a közösségi oldal adok-veszek csoportokkal. Több mint 450 millióan látogatják ezeket az oldalakat havonta.

A Facebook most keretet is ad ezeknek az adásvételeknek és elindítja a Marketplace nevű szolgáltatást. Itt könnyebb lesz megtalálni a keresett árút és persze könnyebben is tudjuk eladni a saját termékeket is.

pdp us
Fotó: Facebook

A termékek csoportosítása helyszín alapján történik, azokat jeleníti meg elsősorban, amelyeket a közelben élők töltöttek fel. De természetesen kategóriára, árra is lehet szűrni. Ha valami megtetszik, elmenthetjük későbbre. Ha meg is vásárolnánk, akkor csak rá kell kattintani és megjelenik az összes információ a termékről és az eladó elérhetősége, akivel közvetlen üzenetet küldhetünk.

A Marketplace egyelőre csak az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Ausztráliában és Új-Zélandon elérhető, de hamarosan az egész világon megjelenik a felhasználók mobilalkalmazásában. A szolgáltatást ugyanis a Facebook alkalmazásban lehet majd elérni, minden 18 év feletti felhasználónál megjelenik majd a kis ikon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!