Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cuki robotok készítik elő a robotapokalipszist

2016.10.06. 07:00
A tokiói CEATEC kiállításon készült képek szerint csupa kedves és segítőkész robot vesz majd körül minket a közeljövőben. Gyanús, nagyon gyanús.

Ha egy eljövendő robot-összeesküvés szervezője lennék, biztos úgy igazítanám a dolgokat, hogy lázadó robotjaim minél gyanútlanabb emberek fölött vehessék át a hatalmat, legyűrhetetlen rabigába döntve a szánalmas hústornyokat. Elnézve az aktuális tokiói technológiai kiállítás, a CEATEC (Combined Exhibition of Advanced Technologies) képeit, valahol ez az elgondolás lehet amögött, hogy a vásáron bemutatkozó cégek és fejlesztők csupa rokonszenves, szimpatikus, kedves, aranyos robottal jelentek meg, nyilván azzal a céllal, hogy elaltassák a figyelmünket. Nézzék csak!

Ő itt Pepper, a Softbank Group Corp. humanoidja. Nagyon kérem önöket, legyenek résen, ha Bors pajtival hozza össze önöket a sors.

A Hitachi Emiew3 nevű teremtménye lehengerlő cukiságával leplezheti alattomosságát.

 A Murata Manufacturing kis termetű szurkolólányai bemutatóra készülnek:

Falkában járnak, ezért érdemes szem előtt tartani a mondást: sok lúd disznót győz!

Az Omron behemót pingpongozó robotja elveszi a rendes asztaliteniszezők munkáját:

RoBoPin, a Fujitsu kommunikációs robotja tárt karokkal várja áldozatait.

RoBoPin kicsit szomorú, mert nem kapott ma még elég ölelést.

A Sharp háztartási asszisztense állítólag képes az összes otthoni gép irányítására és kezelésére. Ön rábízná a elektromos kenyérvágót?

Megdöbbentő, de a RoBoHoN nevű aprócska humanoidok valójában okostelefonok. Hát nem volt elég? Így is rabjai vagyunk a telefonjainknak! Wake up, sheeple!

A kissé pocakos, jámbor tekintetű Caiba egy távirányítású robot, alkotói szerint azt csinálja, amire vezérlője utasítja. Na persze, na persze.