Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kártevő került a Spotify hirdetéseibe

2016.10.06. 09:14

A hirdetésekre épülő ingyenes szolgáltatásokkal időnként nem várt extrákat is kapnak a felhasználók: vírusokat és egyéb kártékony kódokat. A szolgáltatók ugyanis nem mindig tudják részletesen felügyelni a hirdetési tartalmakat, és ezt tudják kihasználni a támadók, hogy hozzáférést szerezzenek a lehetséges áldozataikhoz.     

Szerencsére a Spotify észrevette a hibát, miután néhányan jelezték neki a problémát, de így is sanszos, hogy aki a zeneszolgáltatás ingyenes változatát használja, az látott néhány fertőzött hirdetést. A kártékony kód mindegyik platformon megjelent, Macen, Windowson és Linuxon egyaránt.

Azt mondja a zeneszolgáltató, hogy kevés ügyfelét érintette a hiba, néhány elszigetelt esetben tapasztalták azt a júzerek, hogy gyanús weboldalak töltődnek be az alapértelmezett böngészőben. A Spotify azt mondja, hogy azonosította a probléma forrását, leállította a hibás hirdetéseket, és alaposabban odafigyel, hogy ne történjen hasonló.