11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

A Microsoft beismerte, hogy lemaradt a mobilforradalomról

2016.10.25. 10:26

A Microsoft lemaradt a mobilokkal, de nem követik el ugyanazt a hibát a kiterjesztett valósággal és a virtuális valósággal, jelentette ki Satya Nadella, a cég vezérigazgatója a Wall Street Journal egyik konferenciáján. A vezetőség körében teljes az egyetértés az elmulasztott lehetőségekről és nem akarják, hogy a következő nagy bummnál is lemaradjanak.

A következő teletek közül pedig most a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság látszik a legfontosabbnak. Persze a mobilüzletből sem szállnak ki teljesen, bár a Windows Phone jelenleg a piac egy százalékát teszi ki. Nadella a szűk piaci részesedéssel is tudnak értéket adni, ebben látja a Microsoft szerepét.

Nadella a Continuum funkcióra gondolt, amely egy dokkoló segítségével számítógéppé alakítja a mobilt. A mobil úgy válthatja ki a számítógépet, ahogy a tablet kiválthatja a laptopot. Ezeket az új kategóriákat szeretné a Microsoft megteremteni.

A következő nagy lépés annak kitalálása, hogy mi lesz a következő nagy dobás. Szerinte a virtuális valóság és a kiterjesztett valóság a nagy esélyes erre. A Microsoft be is lépett erre a piacra a Hololens eszközével. És ez csak az első lépés volt, a jövőben nagy hangsúlyt fektet a hasonló termékekre a cég.

"A mobilos lecke megtanított minket arra, hogy az egyik legnagyobb hiba volt úgy gondolni a számítógépre, mint minden elsődleges központjává." - Nadella megjegyzései alig néhány nappal azelőtt jelentek meg, hogy a Microsoft nagyszabású eseményen mutatná be új eszközeit, ahol valószínűleg hallunk még a Microsoft jövőképéről.  • Hírek
  • Bankszámla