Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Titokban menne tőzsdére a Snapchat

2016.11.16. 09:13

A Snap titokban szerette volna benyújtani a részvénykibocsátási kérelmét, amit egy startupokra kitalált törvény lehetővé is tenne, csakhogy a dolog máris kiszivárgott. A Snapchat csevegőklienst működtető cég nagyjából 4 milliárd dollárnyi tőkét szeretne felhajtani a részvénykibocsátással, amivel a piaci értéke 25-35 milliárd dollár körüli lenne.

Az is kiderült, hogy a Snap éves forgalma 1 milliárd dollár alatt van, ugyanis csak ez alatt lehetséges titokban elindítani a tőzsdei folyamatot. A Reuters szerint a részvényeket jövő márciusban vezetik be a tőzsdére.

Elsősorban az élesedő verseny miatt lehet szüksége a Snapnak a pénzre, hogy a közösségi médiában és online üzenetküldésben versenyezni tudjon a nála sokkal nagyobb riválisokkal. Fő ellensége a Facebook, hiszen amióta lepattintották Mark Zuckerberg felvásárlási ajánlatát, fej fej mellett haladva küzdenek a tinédzser felhasználók figyelméért, és persze az általuk kínált hatalmas reklámpiacért.

A Facebook most a Snap nyomában jár, rendszeresen lemásolja az újításait. Ezért tudunk már a Facebook Messengerben is a képekre rajzolni, akárcsak a Snapchatben. A Snap erősebb volt a vizuális történetmesélésben, így hát a Facebook is létrehozott egy hasonló megoldást az Instagramon, Stories néven, és már ez is átszivárgott a Messengerbe.

Már egy hardvert is bemutatott a Snap, a Spectacles nevű kamerás szemüveget, amely össze van kötve a mobilos csevegőklienssel. Az ehhez hasonló ötletes kísérletekhez van szükség minél több pénzre, hogy a Snap mindig egy lépéssel a Facebook előtt tudjon járni.