Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

VR-mozi nyílt Párizsban

2016.12.12. 11:02
6300 Ft-ért negyven percig lehet HTC Vive, Oculus Rift és Playstation VR készülékekkel belemerülni a virtuális valóságba.

Húsz perc 12 euró (3800 Ft), negyven perc 20 euró (6300 Ft) – ennyiért lehet a párizsi MK2 mozi különtermében a legkorszerűbb virtuálisvalóság-felszerelésekkel belefeledkezni a mesterséges világok nyújtotta kalandokba. A mozi innovatív ötlete arra alapult, hogy a legtöbb ember nem engedhet meg magának még egy szimpla VR-szemüveget sem, nemhogy egy olyan komplett felszerelést, mint a Birdly repülésszimulátort, a most tesztüzembe helyezett különteremben viszont legalább kipróbálhatják az ezek nyújtotta élményt.

Az MK2 különlegesen kialakított, csaknem háromszáz négyzetméteres termében HTC Vive, Oculus Rift és Playstation VR szemüvegekkel, és a hozzájuk tartozó kontrollerekkel lehet olyan játékokkal játszani, mint a Homebound Joyride, The Climb, Space Pirate Trainer vagy a Star Wars Battlefront: Mission X-Wing VR, de VR filmeket is lehet nézni, valamint a Birdly segítségével akár Manhattan fölött röpködni, vagy a Holodiával evezősversenyen részt venni, derül ki az Engadet riportjából.

A hatalmas ablakokkal, magas mennyezettel meglehetősen tágas érzetet keltő teremben 12 ember VR-ezhet egyszerre, a középen elhelyezett kör alakú, képernyőkkel felszerelt konzol körül. A látogatókat a személyzet segíti a minél teljesebb élmény elérése érdekében, vigyáz biztonságukra, átsegíti őket a kezdeti nehézségeken. Külön technikai személyzet foglalkozik a játékokat futtató MSI számítógépek karbantartásával (ezekben NVIDIA GeForce 1080 grafikus kártya és Intel Core i7-6700K processzor jeleníti meg a látványt).

A legjobbnak nyilván a Birdly szimulátor tűnik, amire felfeküdve, kezünkkel csapkodva madárként röpködhetünk miközben arcunkba szelet fúj egy ventilátor. A jegy áráért mindenesetre bármelyik játékot ki lehet próbálni. A tulajdonosok azt tervezik, ha elég népszerű lesz az új moziterem, a MK2 mozilánc más mozijaiban is kialakítanak hasonló VR-központokat.