Botond, Mózes
EUR 384,79 Ft
USD 369,00 Ft
12 °C
29 °C

Hiába erőlködnek a nagyok, a CES sztárja az okoshajkefe

2017.01.04. 11:34
Alig kezdődött meg a 2017-es Las Vegas-i kütyüshow, máris kénytelenek vagyunk abszolút győztest hirdetni a forradalmi innovációk közt. Az okoshajkefe tincset ér!

Nem túlzás állítani, sokkolta a techno-szakújságírókat egy a 2017-es Consumer Electronics Show-n “Innovation Awards” díjjal kitüntetett termék: a Kérastase Hair Coach néven bemutatott okoshajkefe. Ha minden igaz, amit állítanak róla, akkor kétségkívül elkönyvelhetjük: küszöbön áll a szépségiparban is a smart forradalom.

A kétszáz dolláros készülék kétségkívül lenyűgözően összetett a hagyományos szarufésűkhöz, disznószőr hajkefékhez képest. Először is a kefe fejrészének közepén egy beépített mikrofon bújik meg, ami a fésülködés közben, a hajszálak által keltett hanghullámokat veszi. A nyélbe épített giroszkóp és gyorsulásmérő pedig a fésülködés technikáját hivatott elemezni.

A wifi- vagy bluetooth-kapcsolatra képes kefétől kapott adattömeget a hozzá tartozó okostelefonos app dolgozza fel. A Mikrofon által rögzített adatok a haj állapotáról adnak felvilágosítást, a fésülködő megtudhatja mennyire száraz, zsíros, töredezett a haja, és hogy ezek alapján milyen hajápolási módszerre van szüksége. Mindehhez az aktuális időjárási adatokat – páratartalom, UV-sugárzás, szélerősség – is tekintetbe veszi.

A giroszkóp és a gyorsulásmérő adatai alapján a nyélbe szerelt vibrátor figyelmeztet, ha túl sokáig, vagy túl erősen fésülködik a felhasználó, vagy éppenséggel nem megfelelő szögben tartja a kefét.

A Kérastase Hair Coach (“Hajedző”) a francia L'Oréal és a finn Nokia/Withings közös szerelemgyereke, ha minden jól megy, 2017 őszén már kapható is lesz a CES-díjas termék.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek