Fülöp, Evelin
EUR 392,47 Ft
USD 366,93 Ft
13 °C
27 °C

Dubajban megszületett a jetpacktűzoltó

2017.01.24. 21:36 Módosítva: 2017.01.24. 22:56

Ha egy hídon gyullad ki bármi, annak oltása mindig az átlagnál nehezebb szituáció, leginkább a tűzoltók odajutásának szempontjából. Erre a problémára adtak most egy teljesen kézenfekvő választ Dubajban: menjen a tűzoltó egy jetskivel a hídhoz, aztán egy jetpackkel a hátán emelkedjen ki a vízből, és úgy oltsa el az égő tárgyat.

A delfinnek elnevezett rendszer alapja a szokásos jetpack, két vízsugárral emeli ki használóját a vízből, erre azonban rá van szerelve plusz egy fecskendő, ami oltásra alkalmas. Persze túl nagy nyomásra nem képes, hiszen akkor hátratolná a tűzoltót azonnal.

Az aranyvécékefe országában persze ez nem lenne elég: a bemutatóvideón egy tűzoltócorvette-tel érkeznek a hídon az autóhoz a kollégák, hogy ABBÓL IS ELŐHÚZZANAK EGY TÖMLŐT, EMBEREK!! (??)

Nézze meg a videót, majd alatta segítsen magyarosítani ezt a jetpack-dolgot!

Ilyen egy dubaji jetpackes tűzoltó

Szavazzon, vagy írjunk nekünk a tema@mail.index.hu címre, ha jobb ötlete van!

Hogy mondják magyarul azt, hogy JETPACK?

(via popsci.com)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás