Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Dubajban már tesztelik a kínai taxidrónt

2017.02.14. 14:58

Dubajban is megkezdték tesztelni a személyszállításra használható kínai taxidrónt, az Ehang-184-et. A kínai gyártó prototípusa önállóan képes közlekedni egy programozott útvonalon egyik helytől a másikig, közölte Dubaj közlekedési hatósága.

Az elektromotorokkal hajtott drón egy személyt képes szállítani és akár háromszáz méteres magasságba is emelkedve 100 kilométer per órás sebességre gyorsulhat. Elemeivel egyszerre félórás, legfeljebb ötven kilométeres utat tud megtenni.

Dubajban már tesztelik a kínai taxidrónt

A bent ülőnek csak a célt kell kiválasztania és a nyolcrotoros drón a kívánt irányba indul. Az utazást központilag ellenőrzik. Mattar Al-Tajer, a dubaji közlekedési hatóság vezetője szerint már júliusban megkezdődik az eszköz rendszeres használata.

Dubaj korábban is tesztelt önjáró közlekedési eszközöket. Az Egyesült Arab Emírségek a hatóság közlése szerint 2030-ra a közlekedés egynegyedét ilyenekkel szeretné megoldani, írja az MTI. Dubajban található a világ leghosszabb, vezető nélküli metróvonala.

Az Egyesült Államokban tavaly nyáron kapta meg a teszteléshez szükséges engedélyeket a világ első utasszállító drónja. Az Ehang-184-et a 2015-ös CES-en mutatták be Las Vegasban