Aliz
6 °C
14 °C

Saját tévészolgáltatást indít a Youtube

2017.02.28. 23:17

A YouTube havi 35 dolláros áron streamelős tévészolgáltatást indít Amerikában, jelentette be a cég kedd este Los Angeles-i sajtótájékoztatóján, egy nappal azután, hogy kiderült: naponta egymilliárd órát youtube-ozunk.

A kedd este bejelentett YouTube TV-re ráadásul nem kell sokat várni az amerikaiaknak, hónapokon belül rajtol a szolgáltatás.  A dolgot nagyjából úgy kell elképzelni, hogy az előfizetők a nagyobb tévécsatornák streamelt műsorát nézhetik majd a nethez csatlakoztatott tévéiken vagy egyéb eszközeiken, plusz ott lesznek természetesen a YouTube-on elérhető tartalmak is. 

Ami a kínálatot illeti: az alapcsomagban hozzá lehet férni a nagyokhoz, vagyis az ABC-hez, a CBS-hez, a FOX-hoz és az NBC-hez, valamint a népszerű csatornákhoz. Összesen 30-40 adó jár majd a csomaghoz. Sportból például bőséges lesz a kínálat: az ESPN család szinte teljes kínálata mellett bekerül a Fox Sports 1, 2 és az NBCSN is. Az alapcsomagon túl plusz pénzért további adókra is elő lehet fizetni, például a Showtime-ra. 

Ugyanakkor nem lesz CNN, MTV és AMC sem. 

Egy előfizetést hatan tudnak használni, így a családban szét lehet szórni a hozzáféréseket. Az is jól hangzik, hogy a felhasználók korlátlan mennyiségű adást rögzíthetnek, azok el lesznek raktározva a felhőbe. A hozzáférések személyre lesznek szabva az alapján, hogy milyen műsorokat szeret az illető, és ezek alapján a YouTube TV ajánl továbbiakat, valahogy úgy, ahogy a Netflixnél. 

tv.png

A legtöbb műsort tévén, számítógépen, mobilon vagy táblagépen is lehet követni, mobilon egy külön applikáció kell ehhez, tehát nem az eddigi YouTube-appon keresztül megy majd a dolog. Az új applikáció három nagy részre lesz osztva: a saját könyvtár, ahol a rögzített műsorokat lehet megtalálni, az élő adás, ahol egy gombnyomással indítható a rögzítés, és a kezdőképernyő, ahol különböző műsorajánlatok lesznek, mert hát pár napnyi használat után úgyis kiszimatolja majd a felhasználok ízlését a szolgáltatás. 

Akadnak azért kisebb megkötések: például az NFL-meccsek mobilon blokkolva lesznek a Verizon és az NFL szerződése miatt, de tévén vagy számítógépen már lehet őket nézni. 

És akkor a végére a rossz hír: bár Amerikában tényleg hónapokon belül elindul a szolgáltatás, de a cég egyelőre nem tervezi, hogy más országokban is elindítják. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?