Lenyűgöző lett a megújult Google Earth

2017.04.18. 21:02

Kétévnyi fejlesztés után végre elkészült a Google Earth legfrissebb változata. A kedden bemutatott új verzió a Google Chrome böngészőjében már elérhető, sőt, elvileg androidos készülékekre is letölthető a Play Áruházból, hamarosan pedig az Apple-termékek tulajdonosai és a más böngészőket használók is kipróbálhatják.

Az új Google Earth számos újdonságot tartalmaz, nemcsak szebb, hanem okosabb is lett. Például elég csupán annyit beírni a keresőbe, hogy „Mongólia fővárosa”, és máris Ulánbátorban dob le minket a program. Hasznosak lehetnek továbbá az ún. tudáskártyák is, amelyek például az adott környék nevezetességeivel ismertetik meg a felhasználót.

17975921 1438066329547718 172479031 o.png

Mindenképp érdemes ráközelíteni a nagyobb városokra, ahol a nevezetességeket 3D-ben láthatjuk és járhatjuk körbe, az egyre jobb műholdas felvételeknek köszönhetően pedig tényleg egészen lenyűgöző a látvány. A látószög döntéséhez (böngészőben) a Shift billentyű nyomva tartása mellett kell az egerünkkel játszani. Arra azért készüljünk fel, hogy a Parlament és a Keleti pályaudvar környéke még kissé posztapokaliptikus látványt nyújt.

Egy hajókerék jelöli a szintén új Utazó funkciót, amellyel különböző tematikus kalandozásokat tehetünk a bolygón (persze virtuálisan), megismerkedhetünk mondjuk az UNESCO világörökségi listájával, a földkerekség legmagasabb hegycsúcsaival vagy Észak-Amerika nemzeti parkjaival. Ha pedig a dobókockát jelölő ikonra kattintunk, a Föld különböző érdekes helyszíneire dob le minket a Google Earth – például a londoni Tower Bridge-hez, Kuala Lumpur központjába vagy Firenze történelmi belvárosába.

 Aki kedvet kapott, itt kezdheti a felfedezést.  • Tippek
  • Lakáshitel