Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Megoldották a mobilos éjszakai fotózás problémáját

2017.04.27. 20:30

Mi az egyik legnagyobb probléma a mobilos fotózással? A legtöbben az éjszakai fényképezést válaszolnák erre a kérdésre és valóban. Az okostelefonok kamerái elég nagyot fejlődtek az elmúlt évtizedben mindenféle téren, de az apró lencsék miatt a kevés fénnyel nem tudnak mit kezdeni.

Florian Kainz, a Google egyik fejlesztője megelégelte a rossz képeket és szabad idejében írt egy programot, amely megoldani látszik problémát. Kainz amúgy Daydream csapatát erősíti, de a cégnél bárkinek lehet mellékes projektje és ő ezt választotta magának. Egy olyan technikát talált ki, amely a Google Pixel és Nexus 6P telefonokkal sokkal jobb képeket hoz létre.

RAW 2016 06 24 23 09 30 401
Fotó: Florian Kainz

Valójában egy alkalmazást írt, amely számos paraméter felett veszi át az irányítást, hogy jó legyen a végeredmény. Ezek a paraméterek az expozíció, ISO, fókusz. Ráadásul nem is egy képet készít, hanem jóval többet - egészen pontosan 64 darabot nagyon rövid idő alatt. Egy másik számítógépes program kiigazítja az elmozdulásokat, összeveti a képeket és megpróbál egy éles, tiszta éjszakai fotót összerakni. A jelekből ítélve sikerült is neki, ide kattintva megnézheti Kainz albumát.