Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Becsapták a Samsung S8 íriszolvasóját

2017.05.24. 12:00

Megint kiderült, hogy nem létezik tökéletes biztonság. A Chaos Computer Club kutatói azt állítják, hogy sikerült kicselezniük a Samsung Galaxy S8 íriszolvasóját egy egyszerű fotóval, amelyen egy ember írisze és egy kontaktlencse szerepel.

A mobilban az íriszazonosítót az ujjlenyomat-olvasó mellett használhatják a felhasználók a még nagyobb biztonságért. Például mobilon fizetésnél lehet beállítani.

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-i

A legnagyobb előnye az arcfelismerő rendszerrel szemben, hogy egyszerű fotóval nem lehet megtéveszteni. A képen ugyanis nincsenek rajta a szemre jellemző egyedi minták, amelyeket csak infravörös érzékelő lát.

A Chaos Computer Club nem is egyszerű fotót használt. Egy igen jó kamerával, 200 milliméteres lencsével fényképezték le öt méterről a szemet. A fényképezőgépet éjszakai módba tették, hogy minden apró mintát lefényképezzen.

A képet ezek után lézernyomtatóval nyomtatták ki és sikerült feloldani ezzel az S8 zárát. A kutatók három különböző nyomtatóval próbálkoztak, mielőtt megtalálták a megfelelőt, nyomtatónként 5-10 különbözően módosított képet nyomtattak ki. Szóval nem olyan egyszerű azért megtalálni a megfelelő beállítást.

A Samsung is értesült a hírről és azt válaszolták, hogy az íriszolvasó fejlesztésekor nagyon szigorú teszteket végeztek el, hogy ne lehessen feltörni. Ha mégis sikerül valakinek, akkor módosítanak rajta és megoldják a problémákat.  • Vennék
  • Hírek