Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A Google segít, hogy a teljes gépünkről biztonsági mentés készüljön

2017.06.16. 11:30

Szűk két hét múlva, egész pontosan június 28-án jelenik meg a Google “Backup and Sync” nevű applikációja, amivel a felhasználók biztonsági mentést készíthetnek a számítógépükön tárolt fontos adatokról (dokumentumok, fényképek, miegymás), folyamatosan szinkronizálhatják azokat, illetve bárhonnan hozzájuk is férhetnek, írja a Google közleménye.

A Backup and Sync tulajdonképp a Google Drive legújabb verzója lesz és összeolvad a Google Photos asztali képfeltöltő programmal is, derül ki a közleményből. A Google egyelőre azt javasolja, hogy az átlagfelhasználóknak érdemes lesz majd telepíteni a szoftvert, azonban az üzleti partnerek (akik G Suite-felhasználók) várjanak ezzel, az ő részükre Drive File Stream néven hamarosan új megoldásokkal jelentkezik a Google.

Az egyelőre nem világos, hogy mekkora biztonsági mentést lehet majd végezni az új programmal, arra érdemes lesz mindenképpp figyelni, hogy a Google által ingyen kínált 15 gigabájt hely hamar be tud telni, ha nyakló nélkül ráengedjük mondjuk az elmúlt pár év nyaralási fotóit.