Máté, Mirella
5 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Tényleg lesz arcfelismerő az új iPhone-ban

2017.07.31. 10:08

Már május óta pletykálják egy akkori szivárogtatás nyomán, hogy az Apple tíz éves iPhone-jubileumra tervezett új mobilja 3d arcfelismerő funkciót és óriási kijelzőt fog kapni. Most közvetetten maga a cég erősítette meg mindkettőt – írja az Engadget.

Egy iOS-fejlesztő, Steve Troughton-Smith szúrt ki a HomePod nemrég kiszivárgó operációs rendszerének kódjában egy részt, amely megerősíti egy infravörös arcfelismerő képernyőfeloldó technológia létét:

Ugyanebben a kódban egy másik fejlesztő, Guilherme Rambo felfedezett egy ikont, amely arra utal, hogy az új iPhone valóban szinte káva nélküli, közel az egész előlapot lefedő kijelzővel érkezhet. Az ikonról Troughton-Smith is megerősítette, hogy egyértelműen az új modellre vonatkozik.

Az iPhone 8-at elvileg ősz elején mutatná be az Apple, bár korábban többször lehetett arról hallani, hogy gyártási nehézségek miatt csúszhat a dátum. A HomePodot júniusban jelentették be, ez egyrészt az Apple hangszórója, másrészt az Amazon Echo és a Google Home ellen bedobott saját hangvezérlésű okoskütyüje, amely elhozza Sirit, a cég saját digitális asszisztensét a háztartásokba is. Az angolszász országokban idén decemberben kerül majd boltokba.