Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Tényleg lesz arcfelismerő az új iPhone-ban

2017.07.31. 10:08

Már május óta pletykálják egy akkori szivárogtatás nyomán, hogy az Apple tíz éves iPhone-jubileumra tervezett új mobilja 3d arcfelismerő funkciót és óriási kijelzőt fog kapni. Most közvetetten maga a cég erősítette meg mindkettőt – írja az Engadget.

Egy iOS-fejlesztő, Steve Troughton-Smith szúrt ki a HomePod nemrég kiszivárgó operációs rendszerének kódjában egy részt, amely megerősíti egy infravörös arcfelismerő képernyőfeloldó technológia létét:

Ugyanebben a kódban egy másik fejlesztő, Guilherme Rambo felfedezett egy ikont, amely arra utal, hogy az új iPhone valóban szinte káva nélküli, közel az egész előlapot lefedő kijelzővel érkezhet. Az ikonról Troughton-Smith is megerősítette, hogy egyértelműen az új modellre vonatkozik.

Az iPhone 8-at elvileg ősz elején mutatná be az Apple, bár korábban többször lehetett arról hallani, hogy gyártási nehézségek miatt csúszhat a dátum. A HomePodot júniusban jelentették be, ez egyrészt az Apple hangszórója, másrészt az Amazon Echo és a Google Home ellen bedobott saját hangvezérlésű okoskütyüje, amely elhozza Sirit, a cég saját digitális asszisztensét a háztartásokba is. Az angolszász országokban idén decemberben kerül majd boltokba.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?