Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Egy drón vigyázná Trumpot golfozás közben

2017.08.03. 21:52

Donald Trump amerikai elnök nagyon szeret golfozni, cimboráinak eközben még állítólag – később ezt cáfolta – azt is elárulta, hogy szemétdombnak tartja a Fehér Házat. Hogy ez utóbbi igaz-e, vagy sem, azt egyelőre nem tudni, minden esetre nem árt, ha az elnök védelme megfelelően biztosítva van akkor is, amikor valamelyik golfklubjában múlatja az időt. Erre a célra az amerikai titkosszolgálat drónokat használna

A titkosszolgálat egy kis drónt fog kipróbálni a Trump National Golf Clubban. Az eszköz optikai- és hőkamerával is fel lesz szerelve, 91 és 121 méter között fog repülni, és folyamatosan monitorozni fogja a klub védelmi zónájának határait. 

A titkosszolgálat természetesen jelezni fogja a golfklubnak és az ott tartózkodóknak, amikor a drón akcióban lesz, ahogy arra is felhívja a figyelmet, hogy a szomszédos privát lakások is a kamera látószögébe kerülhetnek. 

Az elkészült felvételeket 30 napig fogják tárolni, majd felülírják őket. Ez alól kivételt képeznek majd azok az anyagok, amik bűnügyi vizsgálatok részét képezik.