Botond, Mózes
EUR 386,37 Ft
USD 371,43 Ft
12 °C
29 °C

Új dizájnt kap a Facebook

2017.08.16. 11:35

Újratervezte a hírfolyam megjelenését a mobilappjában a Facebook – írja a Verge.

A cél a letisztultabb felület, ami a gyakorlatban leginkább abban nyilvánul meg, hogy eltűnnek a nagy kék fejlécek, és a cég szerint ettől a navigáció is egységesebb és átláthatóbb lesz.

A másik látványosabb újítás, hogy a posztok alatti kommentfolyam is ráncfelvarrást kap. Sokkal inkább fog hasonlítani arra, ahogy a csetalkalmazásokban, például a Messengerben néznek ki az üzenetváltások. Vagyis a hozzászólások ezentúl szürke buborékokban fognak megjelenni. Ettől azt várják, hogy könnyebben áttekinthető legyen, egy-egy bejegyzés alá kik kommentelnek.

Emellett a profilképek is Twitterszerű változáson esnek át, az eddigi négyzetesből kör alakúvá válnak. Az ikonok és a gombok is egyszerűsödnek, illetve magukat a bejegyzéseket is könnyebben olvashatóvá alakítják széltől szélig érő képekkel és a felület síkjába simuló, szürke kiemeléssel.

Na és mindez miért? Persze, egyrészt a jobb felhasználói élmény miatt. Na meg másrészt azért is, mert így még jobban be tudja szippantani a figyelmünket az app, és még több időt fogunk rákattanva eltölteni.

Kapcsolódó

Az iPhone úgy hat, mint a drog

A legnépszerűbb alkalmazások felzabálják az életünket, és nem tudunk mit tenni ellene. A felelősség a szoftvergyártóké lenne, ha már ők szabadították ránk ezt a digitális drogfüggőséget.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla