Erzsébet
1 °C
4 °C

Megjelent a Firefox Quantum bétája

2017.09.27. 10:55

A Mozilla Firefox böngésző eddig a lassú oldalbetöltésről, az alacsony memóriahasználatról és a processzor túlzott terheléséről volt híres, ám ez megváltozik a most még csak bétaként kiadott Firefox Quantum verzióval.

30 százalékkal kevesebb memóriát igényel majd, mint a Google Chrome.

A processzor terhelése is változni fog, amennyiben a felhasználó gépében többmagos és több szálat kezelő CPU van. A magok közt elosztott terhelésről az új, Stylo néven ismert CSS motor gondoskodik.

Az új verzióban arra kell majd odafigyelni, hogy a legfontosabb megnyitott weboldalak az első négy böngészőfülön legyenek, mert a Mozilla által kitalált hibrid megoldás ezeknek több erőforrást juttat, mint a többi böngészőfülnek.

Természetesen ez a verzió is támogatja a beépülő modulokat, szinkronban tudjuk tartani a megnyitott böngészőfüleket a különböző eszközeinken, könnyen elmenthetjük a weboldalakat későbbi offline olvasgatásra a Pocketben, és egy gombnyomással tudunk képernyőmentést készíteni.

November közepén jelenik meg a végleges változat, szóval most már egészen kiforrott ez a béta, érdemes kipróbálni Windowson vagy Androidon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?