Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oroszok lőttek fel egy amerikai gyártású hongkongi műholdat

2017.09.29. 10:27

Orosz Proton-M hordozórakétával bocsátottak fel egy Egyesült Államokban készült távközlési műholdat a kazahsztáni Bajkonur űrközpontból – írja az MTI a Roszkoszmosz orosz űrügynökség közleménye alapján.

A geostacionárius műholdat a Space Systems/Loral amerikai cég gyártotta és a hongkongi székhelyű Asisat tulajdona. Feladata a televíziós és a hírközlési adatok továbbítása az ázsiai és a csendes-óceáni térségben.

Egyévi műszaki kényszerszünet után idén júniusban indítottak el ilyen típusú orosz hordozórakétát. Akkor egy Echostar 21 amerikai távközlési műholdat állítottak pályára. Az ugyancsak a Space Systems/Loral által megépített, 6,9 tonnás geostacionárius amerikai műhold a tervek szerint másfél évtizeden át nyújt majd mobil műholdas távközlési szolgáltatásokat Európának.