Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

A hekkereknek már a pornó se szent

2017.10.10. 17:26 Módosítva: 2017.10.11. 09:56

Szakértők szerint emberek millióit is érintheti az a hekkertámadás, amit a  KovCoreG nevű csoport intézett az egyik legnépszerűbb pornóoldal, a PornHub ellen – írja a Sky News. A Proofpoint nevű kiberbiztonsági vállalat szerint a hekkerek az oldal reklámjaiért felelős ellátási láncba férkőztek be, majd ezen keresztül hamis böngészőfrissítéseket küldtek a felhasználóknak.

Ezt a módszert egyre gyakrabban alkalmazzák a kiberbűnözők, mivel ezekkel nagyon gyakran látogatott oldalakra is eljuttathatják a kártékony szoftvereket. A hamis hirdetések elterjedtségét az is jól mutatja, hogy egyes hirdetők mindössze a századrészét kapják vissza a befektetett pénzüknek. 

Ebben az esetben olyan kamuhirdetésekről volt szó, amik biztonsági figyelmeztetésként jelentek meg a Chrome, Firefox és az Edge felhasználóinál, ami arra szólította fel őket, hogy telepítsenek fel egy különösen fontos frissítést. Aki ezt megtette, az minden bizonnyal megfertőződött a Kovter névre hallgató vírussal, ami azóta valószínűleg szépen hirdetéseket kattintgat a háttérben saját maga által futtatott böngészőkben.

A Proofpoint szerint a PornHub hamar reagált a támadásra. A rendelkezésre álló információk szerint amúgy hiába volt széleskörű a támadás, az angolszász országokon kívül más nem volt érintett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek