János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Botnetet építettek Minecraft-kiegészítőkkel

2017.10.19. 20:11

Nyolc androidos applikációban talált kártékony kódot aSymantec , ezek segítségével a fejlesztő titokban botnetet épített és hirdetésekkel generált magának bevételt.

Az Android.Sockbot névre keresztelt kártevő azt ígérte, hogy a Minecraft: Pocket Edition (PE) játékban használt karaktert módosítja

Ez elég népszerű tevékenység a mobilos Minecraftban, így nem meglepő, hogy a Symantec becslése szerint 2,6 millió telefonra került fel a kártékony kód. Az appok közös tulajdonsága még, hogy mindegyiket a FunBlaster nevű fejlesztő adta ki.

Bár az app nem tud megjeleníteni reklámokat, telepítése után elkezd kommunikálni hirdetéskiszolgáló szerverekkel, így generálva bevételt az app fejlesztőjének. Ezzel egy időben hozzáadja az eszközt egy botnethez, amivel a megfertőzött telefon is része lesz egy túlterheléses (DDoS) támadásokat kivitelező hálózatnak.

A felhasználók mindebből legfeljebb annyit vehetnek észre, hogy a szokásosnál gyorsabban lemerül a mobil, és romlik a teljesítménye.       

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!