Salamon
0 °C
13 °C

Nem a levegőbe beszélt Elon Musk

DM6WR8CVoAYzEKN
2017.10.25. 15:32

Október ötödikén váltott üzenetet Twitteren Elon Musk és Ricardo Rossello, a Maria hurrikán által teljesen letarolt karibi állam kormányzója, miután Elon Musk felvetette, hogy cége, az elektromos autók és otthoni akkumulátorok gyártásában élenjáró Tesla képes lenne újjáépíteni a Puerto Rico-i elektromos hálózatot.

Elon Musk akkor azt írta, hogy több kisebb szigeten is építettek már ki elektromos hálózatot Tesla-akkumulátorokkal, és mivel nincsenek méretezési korlátok, akár a földdel szinte teljesen egyenlővé tett Puerto Ricó-ban is működhet ez a megoldás.

A jelek szerint nem csak üres PR-fogás volt a Tesla ajánlata, a San Juan-i Del Nino gyermekkórház energia-ellátásának megoldása érdekében már el is kezdtek napelemeket szerelni a kórház melletti parkolóba, és kiépíteni a hozzájuk csatlakozó, Tesla által gyártott Powerpack áramtároló rendszert.

Mindezzel kapcsolatban a Tesla közölte, hogy ez az első megvalósuló Puerto Rico-i projekt a sok közül. A BBC híre szerint emellett Musk 250 ezer dollárt adományozott a szigeten kialakult humanitárius katasztrófa enyhítésére.