János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bizarr módon menekülhet meg a jackdugó

2017.10.30. 15:29

Sorra jelennek meg a jackdugótól megszabadított mobiltelefonok, a gyártók ugyanis így próbálnak több helyet nyerni a készülékek testében, hogy még több újdonságot tehessenek a méretes csatlakozó helyére. Ennek persze nem mindenki örül.

Váratlan irányból, Redmondból érkezik a felmentő sereg: a Microsoft levédett egy csatlakozót, amely alapállapotban lapos, ám amikor beledugják a jackdugós fülest, a külső fala kidomborodik, mint egy aprócska zseb. A szabadalomhoz csatolt alábbi rajzok mindent megmagyaráznak.

microsoft-jackout

A három megoldásból az elsőnél valamilyen rugalmas anyag lenne a külső burkolat, a második keményebb anyaggal is működőképes, míg a harmadik mindkét irányban ki tud tágulni.

Néhány fontos kérdést azonban még tisztázni kell, mielőtt beleéljük magunkat a jackdugó reneszánszába. Nem mindegy, hogy miként oldják meg az elektromos csatlakozást, hogy a jackdugó folyamatosan érintkezzen, és az érintkezők anyaga ne fáradjon el a sok kihúzástól, bedugástól. Az előállítást is bonyolítja az összetett szerkezet, és nem biztos, hogy az alkatrész beszállítói képesek lennének több pénzt kicsikarni az új csatlakozóért a mobilgyártóktól.

Jobban járunk, ha elkezdünk ráhangolódni a jackdugó nélküli világra, mert pár éven belül talán már nem lesz más választásunk.   

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!