Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Youtube fellép a gyerek horrorvideók ellen

2017.11.23. 10:13

Több szigorítást is bevezet a Youtube, hogy kiszűrje azokat az utóbbi időben elharapózó videókat, amelyeket valakik a gyerekeknek szánt videók közé csempésztek be, pedig egyáltalán nem oda valók írja a Techcrunch.

Olyan videókról van szó, amelyek gyerekmeséknek és hasonló ártalmatlan tartalmaknak tűnnek, hogy átcsússzanak a szolgáltatás gyerek kiadását összeállító algoritmuson, pedig később kifejezetten felkavaró és/vagy félelmetes fordulatot vesznek.

Olyasmire kell gondolni például, hogy a gyerek egy cuki Peppa malacos videót kezd el nézni, amelyben Peppa malac egyszer csak ellátogat a vágóhídra. Egy másik trend, hogy gyerekek szerepelnek egy videóban, amelyet viszont szintén nem ajánlott gyerekeknek megnézni.

A Youtube több fronton is igyekszik bekeményíteni:

  • Szigorúbban szűrik a problémás tartalmakat.
  • Nem lehet majd hirdetési bevételhez jutni ilyesmivel.
  • A gyerekvideók alatti kommentek ellen is szigorúbban fellépnek.
  • Általában is igyekeznek jobban megérteni a videók kontextusát, hogy például csak azért, mert valami rajzfilm, ne kerülhessen automatikusan a gyerekek elé. Ehhez a Youtube növeli a témával foglalkozó szakértői számát, illetve a videókat bejelentő megbízható partnereit is megduplázza.