Valter
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

A Youtube fellép a gyerek horrorvideók ellen

2017.11.23. 10:13

Több szigorítást is bevezet a Youtube, hogy kiszűrje azokat az utóbbi időben elharapózó videókat, amelyeket valakik a gyerekeknek szánt videók közé csempésztek be, pedig egyáltalán nem oda valók írja a Techcrunch.

Olyan videókról van szó, amelyek gyerekmeséknek és hasonló ártalmatlan tartalmaknak tűnnek, hogy átcsússzanak a szolgáltatás gyerek kiadását összeállító algoritmuson, pedig később kifejezetten felkavaró és/vagy félelmetes fordulatot vesznek.

Olyasmire kell gondolni például, hogy a gyerek egy cuki Peppa malacos videót kezd el nézni, amelyben Peppa malac egyszer csak ellátogat a vágóhídra. Egy másik trend, hogy gyerekek szerepelnek egy videóban, amelyet viszont szintén nem ajánlott gyerekeknek megnézni.

A Youtube több fronton is igyekszik bekeményíteni:

  • Szigorúbban szűrik a problémás tartalmakat.
  • Nem lehet majd hirdetési bevételhez jutni ilyesmivel.
  • A gyerekvideók alatti kommentek ellen is szigorúbban fellépnek.
  • Általában is igyekeznek jobban megérteni a videók kontextusát, hogy például csak azért, mert valami rajzfilm, ne kerülhessen automatikusan a gyerekek elé. Ehhez a Youtube növeli a témával foglalkozó szakértői számát, illetve a videókat bejelentő megbízható partnereit is megduplázza.