16:00, December 03.
Hollandia 3
Egyesült Államok 1
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03. ÉLŐ
Argentína 0
Ausztrália 0

Pontos lövés a fülekbe

index-1-3
2017.11.28. 22:02 Módosítva: 2017.11.30. 09:20
Teszteltük a Beoplay E8-at, egy nem annyira luxuskategóriás, de nem is annyira olcsó, minden vezetéktől mentes bluetooth fülhallgatót.

A Bang&Olufsen nevét leginkább luxuskategóriás hangrendszereken látjuk, és pont emiatt vitatják sokan, hogy a termékeikben miként aránylik egymáshoz az optikai tuning és a hangminőség. A dán audiotechnikai cég azonban most is sokat ad a hangzásra, és Beoplay néven van néhány terméke, amit átlag halandók meg tudnak fizetni, mégis megtalálható bennük minden mérnöki szaktudás, amit a vállalat a közel száz éves létezése során felhalmozott.

Egy Beoplay E8 került a fülünkbe, egy ténylegesen vezeték nélküli headset, amivel az Apple Airpods kap méltó konkurenciát. Egyvalamiben biztosan alulmaradt a B&O, ez pedig a füles és a telefonok párosítása. Az Apple ebben jókora előnnyel indul, hiszen ugyanabban a műhelyben készült az iPhone és az Airpods, könnyű volt mindkettőbe beszerelni a szabványostól némiképp eltérő bluetooth vezérlést. Ennek köszönhető, hogy amikor a telefon mellett kinyitjuk az Airpods tokját, a telefon rögtön jelez, hogy kész a csatlakozásra.

A Beoplay E8-nál végig kell játszani a szokásos bluetooth-párosítási mizériát.

Ha ez megvan, akkor is újra meg újra szólni kell a telefonnak, minden egyes használat során, hogy legyen szíves csatlakozni az éppen elővett füldugókhoz, és azon szóljon a zene. Erre csak azt tudom mondani, hogy soha senkinek ne legyen nagyobb nehézsége az életben, mint hogy időnként el kell végezni ezt a rituálét. Szerencsére az egymástól különálló bal és jobb dugaszt egy művelettel, egyszerre tudjuk a telefonhoz párosítani.

A fülesekhez egy csinos, bőrrel bevont tokot is kapunk, és ez nemcsak védelmet biztosít, hanem hordozható töltőként funkcionál, saját beépített aksival. Az E8 a saját akkumulátoráról körülbelül 4 órányi zenehallgatást bír, és a tokkal kétszer teljesen feltölthető, így egy munkanapot kényelmesen végigvihetünk folyamatos háttérzenével.

Szóljon hangosan a gépnek

A Beoplay E8 az érintésérzékeny külső felülettel vezérelhető, ezt kell finoman megtapicskolni, hogy számot léptessünk a zenelejátszóban, hosszan odatartott ujjbeggyel pedig a hangerőt állíthatjuk, a bal fülessel visszavéve, a jobbal növelve a decibelek számát. Emiatt oda kell figyelni, hogyan igazgatjuk meg a fülünkben, ha valamiért úgy érezzük, hogy nincs teljesen a helyén. Elég ritkán fordul elő ilyesmi, ha az E8-at egyszer bedugjuk, és jó méretű szilikonköpenyt választottunk, akkor szépen a helyén marad. 

Persze csak most jönnek még a sapkás hidegek, ami külön kihívás lesz. 

Senki sem szeretné a járdán koppanó füldugót a latyakból kikotorni.

Azt nyilván nem kell külön említeni, hogy az E8 a hívásokat is kezeli, azt viszont igen, hogy a hangutasításokkal is megbirkózik a megfelelő érintéses parancs leadása után. Ez természetesen nem a fülesen múlik, hanem a telefonunk képességein. Samsung Galaxy Note 8-on például rögtön a Bixby jön be, ha egyébként is használjuk, és rendesen  be van állítva.

Puhán vág fültövön

Basszusokban meglepően jó a Beoplay E8, még ha nem is olyan agypumpálós, mint az erről híres Beats fülesek. Pont eleget ad, a Black Friday örömére lejátszott Metallica Black album minden tartományban elég részletes és erőteljes volt, az E8 pedig van annyira kényelmes, hogy az album felénél járva már észre sem vettem, hogy be van dugaszolva a fülem.

Az őrülten csapkodós elektronikus zene kevésbé áll jól a Beoplay E8-nak, a Squarepushertől a Steinboltnak szét kéne szednie az ember agyát, ehhez azonban a füles kissé meleg hangszínű, finomkodónak tűnt . A képességei jobban passzolnak mondjuk Mitsuko Uchida zongorajátékához, Beethoven kottáiból.  A hallottakat összegezve elmondható, hogy nagyon jól, tisztán szól a Beoplay E8.

A füleshez tartozik egy applikáció, amit Androidra és iOS-re lehet letölteni, ezzel elméletileg a hangszínt lehet átállítani, de mi nem éreztünk igazán nagy eltérést. 

Bár a Beoplay viszonylag olcsó a nevéhez képest, még így is az ára lesz az, ami visszatartja majd a legtöbb vásárlót. A kompakt mérettel, egyszerű használattal és kényelmes viselettel kombinált jó hangzásnak ára van, hazánkban 95 ezer forintot elkérnek érte.  • Hírek
  • Hírek