Az Index is nyert a Google pályázatán

2017.12.14. 14:22

A Google még 2015 októberében hirdette meg a Digital News Initiative-et (DNI), amelynek keretében támogatást ígértek a magas színvonalú online újságírásra berendezkedett kiadóknak. Elsősorban az innovatív műszaki megoldások tervezését díjazták. A kezdeményezéshez a Google egy 150 millió eurós alapot hozott létre.

A negyedik finanszírozási körben 26 európai ország összesen 102 projektjét jutalmazták. A nyertesek között volt az Index is; a pályázaton finanszírozásra felterjesztett projekt, a MAPON egy térkép alapú eszköz lesz, amivel releváns sztorikat lehet animálni egy térképen, olyan kontextusban, hogy azt egy szerkesztőségi newsroom is használni tudja.

A díjazottak között volt a 444.hu kiadója, a Magyar Jeti; a Népszavát kiadó XXI. Század Média; illetve Korányi Dávid, aki a gamifikációt ötvözné a hírfogyasztással.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás