Aliz
6 °C
14 °C

Az Index is nyert a Google pályázatán

2017.12.14. 14:22

A Google még 2015 októberében hirdette meg a Digital News Initiative-et (DNI), amelynek keretében támogatást ígértek a magas színvonalú online újságírásra berendezkedett kiadóknak. Elsősorban az innovatív műszaki megoldások tervezését díjazták. A kezdeményezéshez a Google egy 150 millió eurós alapot hozott létre.

A negyedik finanszírozási körben 26 európai ország összesen 102 projektjét jutalmazták. A nyertesek között volt az Index is; a pályázaton finanszírozásra felterjesztett projekt, a MAPON egy térkép alapú eszköz lesz, amivel releváns sztorikat lehet animálni egy térképen, olyan kontextusban, hogy azt egy szerkesztőségi newsroom is használni tudja.

A díjazottak között volt a 444.hu kiadója, a Magyar Jeti; a Népszavát kiadó XXI. Század Média; illetve Korányi Dávid, aki a gamifikációt ötvözné a hírfogyasztással.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?