Tényleg lelassul az iPhone a frissítéstől

2017.12.19. 09:06

Minden egyes iOS-frissítésnél felmerül, hogy a régebbi iPhone-ok ilyenkor egyszer csak lelassulnak, és egyszer csak felhasználók tömegei érzik úgy, hogy le kell cserélni a telefont egy újabbra. A mobilok teljesítményének mérésével foglalkozó Geekbench megnézte a rengeteg felhasználó által elvégzett méréseket, és meglepő összefüggéseket talált.

Amikor az iPhone 6s telefonokat még az iOS 10.2.0 szoftververzióval tesztelték, nagyjából mindegyik mérési eredmény egy tartományba esett. Ugyanakkor a később kiadott iOS 10.2.1-es javítással már megjelennek különbségek az egyes készülékek teljesítményében, hiába futnak le a tesztek pontosan ugyanolyan hardveren.

Képernyőfotó 2017-12-19 - 8.17.38.png

Akkor kezdett gyanúsabbá válni a helyzet, amikor a iPhone 6s-eket iOS 11.2.0 szoftverrel is megvizsgálták, és még hangsúlyosabbá vált a telefonok közti különbség.

Ez azonban nem lehet pusztán az aksiminőség különbségeiből eredő eltérés - állapították meg a Geekbenchnél. Nagyon valószínű, hogy az Apple korlátozza az iPhone-ok telesítményét, amikor az aksi állapota egy bizonyos szint alá esik, ezzel ugyanis megakadályozhatja, hogy a telefonok váratlanul kikapcsoljanak az energiaellátás hibájából fakadóan.

Jobb egy lassú telefont használni, mint azt látni, hogy 40 százalékos töltöttségnél kikapcsol a mobil, amikor még szükségünk lenne rá

Egyedül az a gond, hogy az Apple nem szól a felhasználóknak a teljesímény csökkenéséről, és nem azt mondja nekik, hogy pocsék az aksi, ideje lenne lecserélni az előregedett alkatrészt. Ebben a helyzetben a felhasználó egyre inkább arra fog gondolni, ahogy telik az idő a csökkentett teljesítményű mobillal, hogy a telefon lelassult, nem elég modern, és ideje lenne lecserélni egy újabbra.   • Hírek
  • Árfolyam