Aliz
6 °C
14 °C

Az LG bemutatta a világ legnagyobb OLED tévéjét

2018.01.01. 16:56

Még épp hogy csak elkezdett rendesen elterjedni a 4K felbontás a tévépiacon, de a gyártók már javában kísérleteznek a 8K-val – írja az Engadget.

Az LG például azzal kezdte az évet, hogy bemutatott egy új modellt, amely rögtön a világ legnagyobb OLED tévéje is lett. A 88 hüvelykes, vagyis 223 centiméteres képátlójú tévé emellett a 8K felbontásával egyben a világ legnagyobb felbontású OLED tévéje is.

Egyelőre nem sokat tudni az új tévéről, de az LG minden bizonnyal kiállítja majd a január 9-én kezdődő Las Vegas-i CES techshown, ahol mi is közelebbről meg tudjuk majd nézni, és beszámolni róla.

Az eddigi rekordernek a 77 hüvelykes modellek számítottak, amelyek csak 4K felbontást tudnak. Ilyet több gyártó is kínál, de mind az LG képernyőgyártó részlegének paneljeit használja, mivel a dél-koreai cég magasan piacvezető az OLED kijelzők terén – pláne mióta a nagy rivális Samsung teljesen átállt a QLED technológiára.

A jelenleg versenyző kijelzőtechnológiákról és más tévés tudnivalókról ebből a cikkünkből tudhatnak meg még többet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?