Mostantól tiltják a gyűlőletbeszédet a német neten

2018.01.01. 18:23 Módosítva: 2018.01.01. 19:57

Január 1-én hatályba lépett Németországban a nagyobb közösségi oldalakon terjedő gyűlöletbeszédet korlátozó törvény, írja a BBC. Az új szabályozás a 2 milliónál több felhasználóval rendelkező oldalakat érinti, mint például a Facebook, Twitter, Tumblr, Flickr.

shutterstock 301953464

A törvény újítása, hogy a hatósági monitorozás mellett a német igazságügyi minisztérium honlapján pár kattintással lehet lakossági bejelentést tenni, ha valaki problémás tartalmat talál ezeken az oldalakon. A cél, hogy a gyűlöletkeltő, rasszista posztokból és álhírekből kevesebb legyen.

Ha a német hatóságok jogosnak ítélik meg a panaszt, akkor azt továbbítják a közösségi oldalak felé, akiknek 24 órájuk van törölni a jelentett tartalmat. Ez alól kivétel, ha egy nagyon elterjedt posztról van szó, ilyenkor 7 napon belül kell törölni.

Ha ez nem sikerült, akkor jön a hatalmas pénzbírság: akár 50 millió euró, vagyis több mint 15 milliárd forint befizetésére számíthatnak a nagy cégek. Ez a szabályozás a világ egyik legszigorúbbjának számít.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM