Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ezzel a kamerás napszemüveggel bárki élőzhet Facebookon

2018.01.05. 17:13

A Snap próbálkozott először azzal, hogy beépített kamerás napszemüveget dobjanak piacra, de a Spectacles nevű szemüveg végül bukás lett. Talán azért, mert csak Snapchatre lehetett vele videót posztolni, azt is utólag és csak 30 másodpercben. Az ACE Eyewearrel a legnépszerűbb közösségi oldalakra lehet élő videókat sugározni akár jóval hosszabban is – írja a Verge.

Az Acton nevű cég által gyártott, por- és vízálló ACE Eyewear is mobilappon keresztül működik, de Facebookra, Youtube-ra, Instagramra is lehet vele posztolni 8 megapixeles fotókat és HD videókat egy 120 fokos látószögű kamerával. A felvételt a bal oldalon egy gombbal lehet elindítani.

A Spectacles különlegessége volt, hogy körvideókat készített, az ACE Eyewear marad a hagyományos négyzetalaknál.  Az akku egy töltéssel 80 órát bír nyugalmi állapotban, vagy másfél óra folyamatos felvételt, amiből egy-egy videó maximum 40 perces lehet. A tárhelye egyébként 4 gigabájtos.

Egy másik különbség, hogy a Snap szemüvegéhez eleinte direkt nehezen lehetett hozzájutni. Az Acton itt is a hagyományosabb módszert követi, és a 199 dolláros szemüveget már elő lehet rendelni, most épp 99 dollárért (25 ezer forintért). A terv szerint áprilistól kezdik szállítani. (Frissítés: egy olvasónk hívta fel rá a figyelmet, hogy a 99 dollár csak a foglaló, amit majd a teljes árból levonnak a későbbi megrendeléskor, ahogy az az apró betűs részben valóban benne is van.)

Itt egy promóvideó is, amiből kiderül, hogy ha kamerát szerelsz a sisakodra, tuti elhagy a barátnőd, de ha napszemüvegben ülsz asztalhoz, nemcsak hozzád megy feleségül, de még sapka is nő a fejedre.