Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Itt vannak az Intel és az AMD közös csipjei

2018.01.08. 15:08

Eléggé meglepte a techvilágot tavaly novemberben a hír, hogy a két nagy rivális processzorfejlesztő és -gyártó cég, az Intel és az AMD összefognak, hogy olyan laptopcsipeket építsenek, amikben ötvözik az Intel Core és az AMD Radeon processzorok legjobb tulajdonságait.

Most a 2018-as CES-en be is mutatták az együttműködés első gyümölcseit: a 8. generációs Intel Core i5 és i7 csipeket, amikbe AMD Radeon RX Vega M grafikus processzorokat építettek – jelentette a The Verge.

Az i5 és az i7 is 4 GB-os videómemóriával bír (HMB2 VRAM), aminek köszönhetően drasztikusan csökkenhet a csipek helyigénye, miközben nő a laptopok akkumulátorideje, legalábbis az Intel fejlesztői szerint. A két új csip az Intel H-sorozatába illeszkedik, és a cég laptopok számára fejlesztett processzorainak legerősebbjei lesznek. Ebből következik, hogy megjelenésük leginkább a nagy teljesítményű, gamer laptopokban várható.