Lenke
17 °C
29 °C

Ultranagy felbontású lett a HTC Vive Pro

2018.01.10. 09:38

Nagy frissítést kapott a HTC virtuális valósága a Vive Pro sisak megjelenésével. A CES-en bemutatott megjelenítő szemenként egy-egy 1440×1600 felbontású oled panelt kapott, vagyis a korábbinál jóval több pixel jelenik meg a felhasználó szeme előtt. Fő riválisa, az Oculus Rift még mindig 1080×1200 pixel felbontású. (A cikkben tévesen írtuk korábban, hogy 2880×1600 a szemenkénti felbontás) 

Az eredeti sisakról hiányzó beépített fejhallgatót is pótolta a HTC egy 3D audiós egységgel. A Vive Pro kompatibilis az eredeti sisak központi egységével, szóval abból nem kell újat venni, hogy a rendszer kövesse a mozgásunkat a szobában.

A virtuális valóság rajongói talán annak örülhetnek a legjobban, hogy megjelent egy HTC-féle vezeték nélküli adapter. Ezzel kiegészíthetik a sisakot, hogy kábel nélkül, szabadabban mozoghassanak. Ez az Intel WiGig átviteli megoldásra épül. 

A vezeték nélküli kapcsolatra már nagy szükség volt, mert a profibb sisakok használatához elég erős számítógép kell, csak azok tudják elég gyorsan kiszámolni a megjelenítendő grafikát, ám ez igencsak korlátozza a felhasználói élményt.

Csupán azt nem tudni még, hogy mikor jelenik meg a Vive Pro, és hogy mennyibe fog kerülni.