Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ultranagy felbontású lett a HTC Vive Pro

2018.01.10. 09:38

Nagy frissítést kapott a HTC virtuális valósága a Vive Pro sisak megjelenésével. A CES-en bemutatott megjelenítő szemenként egy-egy 1440×1600 felbontású oled panelt kapott, vagyis a korábbinál jóval több pixel jelenik meg a felhasználó szeme előtt. Fő riválisa, az Oculus Rift még mindig 1080×1200 pixel felbontású. (A cikkben tévesen írtuk korábban, hogy 2880×1600 a szemenkénti felbontás) 

Az eredeti sisakról hiányzó beépített fejhallgatót is pótolta a HTC egy 3D audiós egységgel. A Vive Pro kompatibilis az eredeti sisak központi egységével, szóval abból nem kell újat venni, hogy a rendszer kövesse a mozgásunkat a szobában.

A virtuális valóság rajongói talán annak örülhetnek a legjobban, hogy megjelent egy HTC-féle vezeték nélküli adapter. Ezzel kiegészíthetik a sisakot, hogy kábel nélkül, szabadabban mozoghassanak. Ez az Intel WiGig átviteli megoldásra épül. 

A vezeték nélküli kapcsolatra már nagy szükség volt, mert a profibb sisakok használatához elég erős számítógép kell, csak azok tudják elég gyorsan kiszámolni a megjelenítendő grafikát, ám ez igencsak korlátozza a felhasználói élményt.

Csupán azt nem tudni még, hogy mikor jelenik meg a Vive Pro, és hogy mennyibe fog kerülni.