Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Kiemelték a török reptéren megsérült gépet

2018.01.18. 12:45

Kiemelték a törökországi Trabzon repülőterén balesetet szenvedett utasszállítót csütörtök délután, ez volt az a gép, amely landolás után a futópályáról balra kicsúszott, majd a pálya mellett a meredek tengerparton éles szögben megállt.

Maga a művelet elég hosszas, a brit Sky élő facebookos közvetítésében nyomon lehet követni. Az a közvetítésben látható, hogy gép nagyjából egyben maradt.

A balesetnek nem volt sérültje, összesen 162-en voltak a fedélzeten, viszont mindenki épségben el tudta hagyni a Boeing 737-800-ast. 

A repülésbiztonsági összefoglalók szerint 2017 volt a legbiztonságosabb év a polgári repülés történetében: mindössze tíz esetben szenvedtek halálos balesetet légitársaságok gépei. Összesen 44-en haltak meg repülőgépen, miközben 35-en vesztették életüket a földön

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?