Jolán
2 °C
4 °C

Bedurrantották a SpaceX óriásrakétáját

2018.01.24. 20:07

Elon Musk a twitterén számolt be arról, hogy sikeres volt a Falcon Heavy rakétatesztje helyi idő szerint szerda fél egykor a Kennedy Space Centerben. Ez a Space X óriásrakétája, amiről decemberben már mutattak képeket, amiken lehetett ámulni. 

A szerdai volt az első statikus hajtőműteszt, vagyis az óriásrakéta nem mozdult el a helyéről, tulajdonképpen annyi történt, hogy a hajtóműveit próbálták ki, 12 másodpercre durrantották be őket. A Space X azt írta twitterén, hogy az újabb lépéssel még közelebb kerültek ahhoz, hogy élesben is kipróbálják a rakétát. 

A korábban többször elhalasztott eseményről felvételek is készültek, ezen látható és hallható, hogy nemcsak hangos volt a tesztelés, hanem a gőzfelhő miatt látványos is, Musk hozzá is tette twitterén, hogy szép kis viharfelhőt generált a gőz.

A Falcon Heavy a világ egyik legerősebb űrrakétája, akár 63,5 tonnányi hasznos terhet tud alacsony Föld körüli pályára juttatni. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?