Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gigabiten szörfölnek a Nyírségben

2018.01.30. 15:32

Kezdenek felbukkanni a Szupergyors Internet Program (SZIP) első eredményei, erről küldött sajtóközleményt kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A Nyírség déli részén elterülő Tégláson adták át a magyar tulajdonú Eurocable Magyarország által kifejlesztett 2027 darab végpontot, melyeken az előfizetők akár 1 Gbps sávszélességen is szörfölhetnek a neten. Hogy milyen havidíjért, az egyelőre nem derül ki a szolgáltató weboldalán, de már elküldtük nekik a kérdéseinket.

A netszolgáltató folytatja a fejlesztéseket a térségben, és összesen 5187 végponton valósít meg hasonló minőségi ugrást, ami húszezer felhasználó életére lesz befolyással. A teljes projekt beruházási értéke 591,6 millió forint lesz.

A kormány terve az, hogy 2018. végéig nagyjából az ország teljes területén elérhetővé teszi a legalább 30 megabit per másodperces hozzáféréseket, két évvel megelőzve az Európai Unió hasonló célkitűzését. A SZIP keretében 56 milliárd forint uniós támogatással összesen 150 milliárd forinthoz közelítő beruházás valósul meg.