Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hamburgerforgató robot érkezik az éttermekbe

2018.02.15. 23:38

Egyszerre örülhetnek és aggódhatnak a hamburgersütők, a Szilícium-völgy mindenre elszánt és szociálisan kissé ridegnek tűnő mérnökei ugyanis megalkották a húspogácsákat forgató robotot.

  • Előny: nincs többé zsírszagú ruha és haj, nem kell állandóan mosni
  • Hátrány: nem lesz miből ruhát, mosószert és sampont venni

Kaliforniai befektetőknek annyira megtetszett a Miso Robotics konyhai robotja, hogy a céghez vágtak még tízmillió dollárnyi tőkét, így most már összesen 14 millióból tudják még több étterembe eljuttatni a szerkezetet - írja TechCrunch.

Flippy, mert a hamburgersütők munkáját elvevő gépnek már neve is van, a beépített kameráival ismeri fel a frissen sütőlapra csapott húspogácsákat, a készre sülteket, a sajtburgerbe valókat, a csirkét meg a pirítani odatett bucikat.

Képernyőfotó 2018-02-15 - 23.32.55.png

Ha elkészült a pogácsa, össze is állítja a szendvicset.

A videókban arra nem láttunk példát, hogy a bonyolultabb, szanaszét szóródó és csöpögő összetevőket - karamellizált hagyma, jalapeno, saláta - ugyanolyan könnyedén kezelné, mint egy ember. Talán még reménykedhetnek, akik a hamburgeres szakmában akarnak életre szóló karriert csinálni.