Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Microsoft kivérezteti a mobilos Windowst

2018.02.20. 16:36

Eddig is majdnem teljesen halott volt a Microsoft Windows Phone rendszere, és a szoftvercég még két szöget bever koporsójába. A tavaly már csak 0,1 százalékos piaci részesedéssel bíró mobilos platformon belül a Windows Phone 7.5 és 8.0 verziójú készülékek most már

  • nem kapnak több értesítést,
  • nem frissülnek rajtuk az élő csempék,
  • kikapcsol rajtuk a telefon megkeresése funkció.

Ezzel gyakorlatilag használhatatlanná válnak ezek a készülékek, mint okostelefonok, bár nyilvánvalóan tárcsázni, telefonálni és sms-t küldeni ezután is lehet. A régebbi verziók közül a 8.1-es még kap egy kis haladékot, és a Windows 10 Mobile továbbra is élvezi a Microsoft támogatását.

Azt nem tudjuk megmondani, hogy meddig. A Windows Phone 8.1 már négyéves, míg a Windows 10 Mobile hároméves idén, és a Microsoft tavaly októberben bejelentette, hogy nem fejleszti tovább a rendszert. Még Joe Belfiore, a mobilos Windows-bejelentések egykori állandó szereplője, a Windowsért felelős alelnök is elismerte, hogy Androidot használ.