Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Kiképzett rendőrsasokat vetnek be a drónok ellen Svájcban

2018.02.26. 13:59
Bár Hollandiában nem jött be korábban a hasonló kísérlet, a genfi rendőrség most újrapróbálkozik: a jövőben sasokat vetnek be a légtérben repülő nemkívánatos drónok ellen.

A sas elvileg simán lekaphat egy drónt, hiszen a természetben jobban manőverező madarak sem okoznak gondot neki, de a gyakorlatban ez mégsem olyan egyszerű: a Hollandiában kiképzett sasok figyelmét sokszor elterelte egy számukra izgalmasabb zsákmány vagy esemény, de még nagyobb probléma volt, hogy a drónok propellerei többször megsebesítették a sasok szárnyát.

Ehhez képest a francia légierő is sasokkal kezdte összekapkodni az illegális drónokat, most pedig Genfben indul újra a kísérlet: a helyi rendőrség állományába már két drónvadászatra kiképzett sas is tartozik, a két ragadozómadár még idén szolgálatba áll – írja a Le Matin Dimanche nyomán az MTI.

A Euronews videója egy sikeres elkapásról:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?