Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem lesz kettős hírfolyam a Facebookon

2018.03.02. 00:16

Nem lesz a Facebookon külön hírfolyam az ismerősök posztjainak, és a híreknek, illetve egyéb tartalmaknak – jelentette be a Facebook hírfolyamával kapcsolatos fejlesztésekért felelő Adam Mosseri csütörtökön, írja a Quartz.

"Közvélemény-kutatások alapján az derült ki, hogy a felhasználók kevésbé voltak elégedettek a posztokkal, amiket így láttak, és hogy a megduplázott fal nem eredményezett több interakciót a családdal és a barátokkal" - írta Mosseri.

Októberben hat országban kezdte meg a techmulti a kettős hírfolyam tesztelését, de már a kezdeti szakaszban kiderült, hogy a felhasználóknak nem tetszik az újítás. A teszt ugyanakkor a médiacégeket is nagyon megijesztette, ugyanis rengeteg hírportál van, ami a Facebook organikus elérésére építve szerzi az olvasói egy részét - vagy éppen a túlnyomó részét. A 60 legnagyobb szlovák Facebook-oldal elérése például 66-75 százalékkal csökkent a teszt idején. Azoknak az oldalaknak nem csökkent az elérése, amik fizettek az elérésért.

A Quartz korábban azt írta az alternatív falról, hogy az a "Facebook legrosszabb tartalmait válogatja össze", és gyakorlatilag nem állt másból, mint mémekből, virális videókból, kamuhírekből, és mindenféle egyéb webszemétből. "Arra jutottunk, hogy ez a funkció nem segíti hozzá a felhasználókat az új tartalmak felfedezéséhez" - írta Mosseri.

Mark Zuckerberg januárban jelentette be, hogy "megjavítja" a Facebookot, és hogy okos beszélgetéseket és vitákat szeretne a cuki videók és a kattintásvadászat helyett. Elvileg a kettős hírfolyam is ezt a célt szolgálta volna. A nagy tervről itt írtunk részletesebben.