Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

10 gigabites netszolgáltatást indítanak Dél-Koreában

2018.03.18. 18:17

Úgy látszik Dél-Korea szeretné fenntartani a világelső helyét az internetezésben, és ehhez rögtön tízszeres sebességre kapcsolnak. Az ország tudományos és informatikai minisztere jelentette be vasárnap, hogy megkezdődhet a 10 gigabit per másodperces lakossági szolgáltatás kereskedelmi bevezetése.

Az a cél, hogy az ország 50 százalékát lefedjék 10 gigabites nettel 2022-re

Jól mutatja az EU lemaradását ebben a versenyben, hogy 2020-as célként csupán azt tűztük ki, hogy mindenhol igénybe lehessen venni legalább 30 megabites hozzáférést. 

Persze Dél-Korea a negyedik legnagyobb gazdaság Ázsiában, és már most is ez a legjobban behálózott ország. A koreai vezetés szorosan együttműködik a helyi informatikai cégekkel, és az optikai kapcsolatos tuningolásával egy időben az 5G mobilhálózatok fejlesztési igényeit is szem előtt tartják.