Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Olcsóbb lesz az új iPad, bár nem sokkal

000 13A1VX
2018.03.27. 18:13

Egy chicagói középiskolában mutatta be az új iPadét az Apple. A tablethez új oktatási alkalmazások járnak, 9,7 hüvelykes lesz, ráadásul az Apple Pencilt is támogatja.

Az Apple-nek mindenképp lépnie kellett a tabletpiacon, ugyanis abszolút elveszítette a korábbi dominanciáját az amerikai diákok köreiben. Olcsó Windows és Chrome OS rendszerű laptopok ellen esélye sem volt a cégnek, és hiába jött ki új appokkal és frissítésekkel, csak akkor sikerült lendíteni az iPadek eladásán, miután

70 dolláros árengedménnyel 330 dollárra csökkentették az készülékek árát.

Ez persze még mindig majdnem duplája a Microsoft 189 dolláros Windows 10-es gépeinek, ahogy a Chromebook is sokkal olcsóbbak, miközben már utóbbiak is képesek tollatt kezelni. Így hát olyan pletykák is megjelentek, miszerint az 2018-as iPad ára akár 259 dollárig is lecsökkenhet. Ebből aztán szinte semmi sem lett, de azért csak csökkent valamennyit az új készülék ára:

329 dollár a felhasználói ár, de az iskolák 299 dollárért juthatnak hozzá.

Az új, de 30 dollárral olcsóbb iPaden lesz Touch ID gomb, támogatja az Apple Pencilt, a méretei és formája megegyezik a tavalyi modellével. Az akkumulátor 10 órát fog bírni, A10 Fusion chip, GPS és HD-s FaceTime kamera is lesz benne.

A készülék 450 grammos, ráadásul a diákoknak 5 GB helyett 200 GB-os ingyenes iCloud tárhely jár majd hozzá. Némi hátrány, hogy nem lehet majd hozzá az iPad Pro mellé kitalált - és egyébként önmagában 169 dolláros - Smart Keyboard billentyűzetet csatlakoztatni, de valószínűleg a célcsoport meg fog elégedni a sima bluetooth-os billentyűzetekkel.