Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az akváriumon keresztül hatolt be a kaszinó rendszerébe egy hekkercsapat

2018.04.17. 08:34

Az IoT, vagyis az Internet of Things, vagyis az összekapcsolt okoskütyük a hálózatba kapcsolt társadalom, a személyek és dolgok közötti határvonalat elmosó új világ trendi és forradalmi új bizbaszai, amiknek a közkeletű jóslat szerint, huhú, nem is tudjuk még elképzelni a jövőjét. És ők azok, amik a kényelem, a korábban fel sem ismert szükségletek instant kielégítése mellett az új veszélyeket is magukban hordozzák – melyek elhárítására íme, ott vannak az új megoldások is.

A biztonsági cégek saját szolgáltatásaikat promotálva szívesen kampányolnak mostanában az IoT jelentette veszélyekkel. Mint a Business Insider beszámol róla, ezt most egy egész szórakoztató sztorival tette Nicole Eagan, a kiberbiztonsággal foglalkozó Darktrace vezérigazgatója.

A Darktrace egy közelebbről meg nem nevezett kaszinóval dolgozott, amit egy folyosói akvárium okoshőmérőjén keresztül hekkeltek meg csúnyán. Mint Eagan előadta, a hőmérőn keresztül a behatolóknak sikerült hozzáférniük a kaszinó teljes belső rendszeréhez. A hőmérőből bejutottak a belső hálózatba, leszívtak az adatbázisát, és a hőmérőn keresztül kitolták a felhőbe.

Az adatbázisban a legtöbbet költekező játékosokra vonatkozó, és más személyes adatok is lehettek – a részletek azonban nem kerültek nyilvánosságra. Az okoseszközök a biztonsági szakértők szerint nagyobb fenyegetést jelentenek a felhasználók számára, főleg, hogy költségcsökkentési okokból az egyszerűbb szerkezetekből kihagyják a komolyabb védelmi funkciókat.