Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

31 milliárd dollár fölött a Google bevétele

2018.04.24. 08:50

Az elemzők által vártnál jobban teljesített az Alphabet, a Google és a Youtube anyacége. Ez a két cég hozta össze a forgalom nagy részét, eközben az egyéb projektek, mint például a légballonos internet és az önvezető autók fejlesztése, a korábbinál kevesebb veszteséget termeltek. Az Alphabetnek nagyjából 11 milliárd dollárja van startup befektetésekben.

A március végén lezárt első negyedévben a Google bevétele 31,14 milliárd dollár volt, ez  26 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál, és némiképp meghaladta a  30,3 milliárd dolláros piaci várakozást. Mindebből a Google hirdetési bevétele 26,64 milliárd dollárt tett ki. A üzemi nyereség  7 milliárd dollár, a  nettó nyereség 9,4 milliárd volt.

A dolgozói létszám 73 992-ről 85 050-re nőtt egy év alatt.

Elég gyengén teljesített a Nest otthoni okoseszközeit - termosztátot, füstriszatót - gyártó részleg, 621 milliós veszteséget termelt. Az Uberbe tett befektetésén azonban 3 milliárd dollárt nyert a vállalat.